Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη στην Ελούντα 

Με τη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη ξεκίνησαν οι εργασίες της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στην Ελούντα.

Η συνέχεια περιλαμβάνει διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Μετά το πέρας των διμερών συναντήσεων, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και θα ακολουθήσουν οι τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διμερείς και τριμερείς συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Ενέργειας, Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομίας και Ομογένειας.

Τέλος, θα λάβει χώρα διευρυμένο γεύμα εργασίας των τριών αντιπροσωπειών το οποίο θα εστιάσει στην τριμερή συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της ψηφιακής πολιτικής, του περιβάλλοντος και της ομογένειας.

Η Σύνοδος αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο και τον αναβαθμισμένο ρόλο που οι τριμερείς και πολυμερείς πρωτοβουλίες τους έχουν αποκτήσει στην προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την περιοχή.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα