Συνάντηση Τραμπ – Τριντό στον Λευκό Οίκο

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποδέχεται τον καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, στον Λευκό Οίκο, σε μία συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω των εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων των δύο ηγετών, κυρίως όσον αφορά στο εμπόριο.

Ο Τριντό είναι ο τρίτος ηγέτης που θα έχει συνάντηση με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, μετά τον ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε και τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Κατά τη συνάντηση της Δευτέρας αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών, κυρίως όσον αφορά μία πιθανή επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA).

Το μήνυμα του καναδού πρωθυπουργού προς τον Τραμπ θα είναι να εξαιρέσει τον Καναδά από τον προστατευτισμό που θέλει να επιβάλει στη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού, καθώς οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα βλάψει τους Αμερικανούς.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η NAFTA τοποθετεί τις ΗΠΑ σε μειονεκτική εμπορική θέση και επομένως είναι ανάγκη να αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο Τριντό υπήρξε επίσης από τους πιο σφοδρούς επικριτές του διατάγματος Τραμπ με το οποίο απαγορεύτηκε προσωρινά η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα