Συνάντηση Τραμπ – Αμπάς, αλλά καμμία δέσμευση για επίλυση του Παλαιστινιακού

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, είχαν την πρώτη τους συνάντηση χθες, στον Λευκό Οίκο.

Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υποστηρίξει ότι θα επιτύχει στην επικράτηση συνθηκών ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, την οποία απέτυχαν να εδραιώσουν οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ, ο ίδιος, δεν προχώρησε στην επίσημη δέσμευση της κυβέρνησής του αναφορικά με την προώθηση της λύσης των δύο κρατών κατά τη συζήτηση του με τον Παλαιστίνιο ηγέτη.

Κι αν και δήλωσε γενικόλογα ότι «θα πράξει ό,τι είναι δυνατό» προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, δεν γνωστοποίησε κάποια συγκεκριμένη κίνηση ή πρωτοβουλία των ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως, ήταν πιο σαφής αναφορικά με τις θέσεις του Ισραήλ, ζητώντας μάλιστα από τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρει προσωπική πρωτοβουλία και να σταματήσει τις πληρωμές στις οικογένειες των Παλαιστίνιων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

Η επίσκεψη του προέδρου Αμπάς στο Λευκό Οίκο ακολούθησε την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με στόχο στην αποκατάσταση των διμερών σχέσεων Ισραήλ-ΗΠΑ μετά την επιδείνωση που τις χαρακτήρισε κατά την θητεία της προηγούμενης αμερικανική κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα