Συνάντηση το πρωί Τσίπρα – Κοτζιά – Καμμένου για την πΓΔΜ

Συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο την επικείμενη συνάντηση με τον ομόλογό του της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ αύριο και μεθαύριο στη Σόφια της Βουλγαρίας στο περιθώριο της συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

Τη συνάντηση αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των Συντακτών. Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου αλλά, όπως είπε, «απέχουμε αρκετά από τη λύση και είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί και άλλος γύρος μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό μέτωπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μέγιστη δυνατή συναίνεση για το θέμα αλλά εκείνη είναι που καθορίζει αυτοβούλως τη στάση της.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεύθυνη και μίζερη τη στάση του κυρίου Μητσοτάκη. Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή τη συνάντηση με τον κύριο Καμμένο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε προφανές ότι ο πρωθυπουργός συναντά οποιονδήποτε Υπουργό θέλει εφόσον σε δύο μέρες θα δει τον ομόλογό του της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη Σόφια χαρακτηρίζοντας τις συναντήσεις αυτές απαραίτητες για τη στρατηγική της Κυβέρνησης.

Για το θέμα της κατάτμησης της Β Αθηνών ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να λειτουργεί ως βαθιά συντηρητική δύναμη, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιστολικής ψήφου για τα παιδιά του brain drain.

Τέλος αναφερόμενος στο ζήτημα της τέταρτης αξιολόγησης σημείωσε ότι χθες ξεκίνησαν στην Αθήνα οι τεχνικές συζητήσεις με στόχο την ολοκλήρωση της και την έξοδο από τα μνημόνια χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

 

Documentonews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα