Συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τον Γ. Καμίνη

Ο ρόλος και ο χαρακτήρας των μεγάλων πόλεων, με αυξημένες αρμοδιότητες ακόμα και με λιγότερους πόρους, συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

 

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής η διάθεση διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για παρεμβάσεις που αφορούν στο ρόλο και στη λειτουργία του δήμου για ζητήματα τα οποία ξεπερνούν τα σημαντικά τρέχοντα θέματα.

Τέθηκαν, επίσης, τα ζητήματα του θεσμικού πλαισίου για τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες, των αρμοδιοτήτων, των πόρων υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σχεδίων διαχείρισης των απορριμμάτων της Αθήνας, της ασφάλειας στην πόλη. Ειδικά για τη διαχείριση τα ων απορριμμάτων ο Καμίνης διαβεβαίωσε τον κ.Σκουρλέτη ότι «ο σχεδιασμός του δήμου είναι ήδη έτοιμος και βρίσκεται σε ώριμο στάδιο προκειμένου να εγκριθεί και να υλοποιηθεί».

Από την πλευρά του ο υπουργός επεσήμανε τη διαθεσιμότητά του στο διάλογο και τη συνεννόηση για τα θέματα της Αθήνας, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα