Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αναστασίου Κουράκη.

Εκ μέρους της ΠΑΔΕΕ, οργανισμού ο οποίος απαρτίζεται από ελληνικής καταγωγής, νυν και πρώην, βουλευτές νομοθετικών σωμάτων ξένων χωρών, στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης, Πρόεδρος της Ένωσης (εκλέγεται στην Αυστραλία), Λεωνίδας Ραπτάκης, Αντιπρόεδρος (εκλέγεται στις ΗΠΑ), Γιάννης Πανταζόπουλος, Γενικός Γραμματέας (εκλέγεται στην Αυστραλία), Γεράσιμος Σκλαβούνος, μέλος του Δ.Σ. (εκλέγεται στον Καναδά) και Σάντρα Πάππας, μέλος του Δ.Σ. (εκλέγεται στις ΗΠΑ).

Ο κ. Βούτσης ευχαρίστησε τους ομογενείς βουλευτές για την επίσκεψή τους και τους ενημέρωσε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε, η συμφωνία αναμένεται να έρθει στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο και τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα δόθηκε η ευκαιρία να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές κι οι λεπτομέρειές της, έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκιερά σημεία για το τι θα συμφωνηθεί, επισημαίνοντας ότι όλη η διαδικασία γίνεται με τις μεγαλύτερες δυνατές εγγυήσεις του ΟΗΕ.

Ο κ. Κουράκης από την πλευρά του στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της συνεργασίας των Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εκροής από τη χώρα μορφωμένου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, ιδιαίτερα νέων.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ κ. Κατσαμπάνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι οι πρώτοι πρέσβεις της χώρας μας. Τέλος, προσκάλεσε τον κ. Βούτση να προεδρεύσει των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΔΕΕ που θα πραγματοποιηθούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2019.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα