Συνάντηση του Παπαδημητρίου με Αυστριακούς επιχειρηματίες

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συμμετείχε ως επίτιμος προσκεκλημένος σε γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα, Αντρέα Ικίτς-Μπομ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στον κ. Παπαδημητρίου να παρουσιάσει στους εκπροσώπους της αυστριακής επιχειρηματικής κοινότητας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Στο γεύμα συμμετείχαν υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων αυστριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας όπως διαμορφώνεται σήμερα, τονίζοντας ότι μετά από μία πολυετή περίοδο ύφεσης, μεταρρυθμίσεων και της μεγαλύτερης δημοσιονομικής προσαρμογής που πέτυχε ποτέ χώρα του ΟΟΣΑ, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2016, γεγονός που πιστοποιεί το τέλος της ύφεσης. Ανέπτυξε το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που επιταχύνουν τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων και στο ίδιο πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, παρείχε διευκρινίσεις για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο Υπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους των αυστριακών εταιρειών για τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μέσω των εξαγωγών και της διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στην αυστριακή αγορά, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, της περιβαλλοντικής διαχείρισης, των νέων τεχνολογιών, των μεταφορών και του τουρισμού.

Ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της αυστριακής επιχειρηματικής κοινότητας, τα οποία δήλωσαν ότι θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν τη χώρα, παρόλες τις δυσκολίες, καθώς αναγνωρίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σύντομα τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν εμφανή και στην πραγματική οικονομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα