Συνάντηση του Ν.Παππά με τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης της Γαλλίας

New State Minister Nikos Pappas holds a folder as he leaves the Prime Minister's office to name the new cabinet in Athens on Tuesday, Jan. 27, 2015. Prime Minister Alexis Tsipas’ governing Syriza party announced a Cabinet that includes officials from its coalition ally, the anti-bailout and right wing Independent Greeks. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
(AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του υπουργού Επικρατείας,σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης της Γαλλίας, Harlem Desir, στο Παρίσι.

AdTech Ad«Το κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της Ευρώπης, η οποία θα δοκιμαστεί αν προκύψει μία αρνητική ψήφος των Βρετανών στο δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα της προσφυγικής κρίσης, δεδομένων των πρωτοφανών προσφυγικών ροών το 2015, και τόνισε ότι το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης προσφύγων (relocation) θα πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. «Θα πρέπει να επιμείνουμε στο θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων, παρά τις όποιες προκλήσεις στο ζήτημα της ασφάλειας. Αν η Γαλλία προτίθεται και μπορεί να τηρήσει τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, τότε μπορούν όλες οι χώρες της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον Γάλλο υπουργό για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν επιφέρει κλίμα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στην οικονομία, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να κυριαρχήσουν σε επίπεδο Ευρώπης οι πολιτικές που προάγουν την ανάπτυξη και την απασχόληση, αντί των πολιτικών λιτότητας.

Για το θέμα του χρέους, ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για μία ουσιαστική επίλυσή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υιοθετώντας βιώσιμες και ανθρωποκεντρικού περιεχομένου οικονομικές πολιτικές και όχι επιλογές που επιδιώκουν λογιστικές και ονομαστικές μειώσεις του χρέους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι, ο κ. Παππάς θα συναντηθεί με δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Europresse και θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα