Συνάντηση του Ν. Βούτση με τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα κ. Paul Steinmetz.  Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, εστιάζοντας στο ρόλο της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας, τόσο γεωγραφικά όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό έτος, το 2018, γιατί η συζήτηση που γίνεται για το μέλλον της Ευρώπης τυχαίνει να συμπίπτει και με το χρόνο της εξόδου της χώρας μας από το βασανιστικό οκταετές μνημονιακό καθεστώς. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν τα δυτικά Βαλκάνια στην προοπτική της εισόδου στη Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι το οποίο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συζήτηση που αφορά στην ίδια την αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής προσθέτοντας πως «ο ρόλος της Ελλάδας, σαν πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή- που δυστυχώς συνεχίζει να είναι ευρύτατα αποσταθεροποιημένη- δίνει ένα σημαντικό τόνο στις συζητήσεις που γίνονται για το μέλλον της Ευρώπης και για το μέλλον της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη».

«Πάντοτε υποστηρίζουμε την Ελλάδα»  δήλωσε ο κ. Steinmetz  εκφράζοντας την ικανοποίησή του «που η Κυβέρνησή σας καταβάλλει προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση στο Σκοπιανό, ούτως ώστε να υπάρξει ηρεμία τελικά στην περιοχή, να καθησυχάσει». Επιπλέον ο Πρέσβης  δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την ενεργό και δυναμική διπλωματία της Ελλάδας στην περιοχή» τονίζοντας πως «ότι η Ελλάδα είναι κατά κάποιο τρόπο πάροχος σταθερότητας σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πάρα πολλές εντάσεις και πολλοί εθνικισμοί».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό και μεταναστευτικό εκφράζοντας την προσδοκία πως «σε συνεργασία και με το Λουξεμβούργο, αλλά και με τις άλλες χώρες, θα υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές εξελίξεις μέσα στο 2018», με τον Πρέσβη να διατυπώνει την άποψη πως πρέπει να βρεθεί μια τελική λύση για το μέλλον ώστε να υπάρχει μια υποχρεωτική κατανομή. «Βεβαίως μια τέτοια απόφαση πρέπει να ληφθεί με πλειοψηφία στις Βρυξέλλες» ανέφερε.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο Προέδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Λουξεμβούργου κ. Απόστολος Καραναστάσης και κ. Μουσταφά Μουσταφά, αντίστοιχα, και ο Πρέσβης ε.τ.  κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα