Συνάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ με τον αντιπρόεδρο της ENI

Συναντίληψη ως προς τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως ζωτικής πηγής εφοδιασμού υδρογονανθράκων της περιοχής και της Ευρώπης, υπήρξε στην συνάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας, Λάπο Πιστέλι, η οποία έγινε στην Ρώμη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στην Λευκωσία, στην συνάντηση έγινε αξιολόγηση των σχέσεων της εταιρείας ΕΝΙ με την Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φως και των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα της Κύπρου και των γενικότερων εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η δυνητική κεντρικότητα του ρόλου της Κύπρου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μελλοντικών συνεργειών στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το μέλλον των σχέσεων της ΕΝΙ με την Κύπρο διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η αποφασιστικότητα της ΕΝΙ να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα συμβόλαια, τα οποία αφορούν συνολικά έξι ερευνητικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα