Συνάντηση του Δ. Παπαδημούλη με τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τ. Τζαφέρι, στα Σκόπια

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημουλης συναντήθηκε χθες στα Σκόπια με τον Πρόεδρο της Βουλής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους πολίτες της πΓΔΜ.

Ο Δ. Παπαδημουλης υπογράμμισε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την γενικότερη στήριξη στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, κάτι που θα επιταχύνει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Τόνισε, επίσης, τον διαχρονικά θετικό ρόλο της Ελλάδας στην ένταξη των χωρών της Ν/Α Ευρώπης στην ΕΕ, μια πολιτική που θα ενταθεί μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και που ανοίγει νέες δυνατότητες πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, και δίνει ένα θετικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος Τζαφέρι τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ και χαιρέτισε την Συμφωνία των Πρεσπών, που προσδίδει νέες προοπτικές τόσο στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όσο και στις σχέσεις της με την Ελλάδα,συμπεριλαμβανομένων και αυτών μεταξύ των δύο κοινοβουλίων. Δήλωσε επίσης ιδιαιτέρως αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την ψήφιση της Συμφωνίας από το Κοινοβούλιο της χώρας, κάτι που θα ενδυναμώσει την σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Δ. Παπαδημούλης συμμετέχει σε Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Σκόπια, 19-20 Σεπτεμβρίου 2018, εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς, στο πλαίσιο της Κοινής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ. Εκτός των εργασιών της επιτροπής, οι συμμετέχοντες ευρωβουλευτές προγραμματίζεται να συναντήσουν εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, καθώς και τον Πρέσβη της ΕΕ στην πΓΔΜ, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της νεολαίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα