Συνάντηση του Δ. Παπαδημητρίου με τον Πιερ Κάρλο Πάντοαν στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, είχε σήμερα στη Ρώμη, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Παπαδημητρίου στην ιταλική πρωτεύουσα, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο της Ομάδας των κρατών-μελών των Εκτελεστικών Διευθύνσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία ανήκει η Ελλάδα.

Ο δύο Υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, όπου κοινή ήταν η αντίληψη για την ανάγκη αλλαγής στις πολιτικές λιτότητας που κυριαρχούν αυτή την περίοδο. Συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο η Ευρώπη να αποδείξει την αλληλεγγύη της στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό, τα οποία συνιστούν ευρωπαϊκά ζητήματα και δεν αφορούν τα μεμονωμένα κράτη-μέλη. Η συζήτηση, φυσικά, κάλυψε και τη στάση των θεσμών στην ελληνική κρίση, ενόψει ιδίως της ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης και του επικείμενου κρίσιμου Eurogroup.

Στη Σύνοδο, Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών από την Αλβανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και το Σαν Μαρίνο, ενημερώθηκαν για τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες των δύο διεθνών οργανισμών και συμμετείχαν σε συζητήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις δημοσιονομικές πολιτικές που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα