Συνάντηση της Κρ. Λαγκάρντ με τον πρόεδρο της Αργεντινής

Στον απόηχο της συμφωνίας ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και το ΔΝΤ για ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας 50 δισ. δολαρίων, η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Αργεντινός πρόεδρος, Mauricio Macri, είχαν συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου των χωρών G7 στον Καναδά.

Μετά το πέρας της, η κ. Λαγκάρντ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο πρόεδρος Macri και εγώ σήμερα είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Του επανέλαβα την υποστήριξη μου στις πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ο υπ. Οικονομικών Nicolás Dujovne και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Federico Sturzenegger. Πιστεύουμε ότι το οικονομικό σχέδιο που εκπόνησαν οι αρχές της χώρας, θα βοηθήσει άμεσα στην ενίσχυση της οικονομίας της Αργεντινής και θα τονώσει την ανάπτυξη και την απασχόληση. Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, η προστασία των φτωχών και των πιο αδύναμων, είναι το κομβικό συστατικό αυτού του σχεδίου”.

Όπως έκανε γνωστό η Κριστίν Λαγκάρντ, θα υπάρξει νέος γύρος επαφών με την κυβέρνηση της Αργεντινής, που θα λάβει τόπο στη σύνοδο των ΥΠΟΙΚ και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών G20, η οποία θα γίνει τον Ιούλιο στο Μπουένος Άιρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα