Συνάντηση Σ. Κοντονή με το προεδρείο της ΕΔΕ για θέματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη

Τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Δικαιοσύνη και τους δικαστές, συζήτησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, όπως είναι η αύξηση οργανικών θέσεων σε όλους τους βαθμούς των δικαστηρίων, η αύξηση του κονδυλίου για τη Δικαιοσύνη, ώστε να υλοποιηθούν αιτήματα για παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, το κτιριακό πρόβλημα πολλών δικαστηρίων, η ενίσχυση του θεσμού της δικαστικής μεσολάβησης, η εισαγωγή νέων ειρηνοδικών μετά από εκπαίδευση στην Εθνική Σχολή Δικαστών, η αντιμετώπιση του φαινομένου στοχευμένων επιθέσεων σε δικαστικούς λειτουργούς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επίσης, τέθηκαν ζητήματα συνυπηρέτησης συζύγων δικαστικών λειτουργών, η κάλυψη θέσεων ιατρών σε μεγάλα δικαστήρια, η σύσταση ειδικής υπηρεσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας για τον υπολογισμό κονδυλίων στις εργατικές διαφορές, λειτουργώντας επιβοηθητικά στο έργο του δικαστικού λειτουργού, η λήψη ενόρκων βεβαιώσεων αποκλειστικά ενώπιον συμβολαιογράφων, κά.

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε για τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας και για το σχέδιο χωρισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε να εξετάσει και να προωθήσει πολλά από τα αιτήματα της Ένωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα