Συνάντηση Σόιμπλε-Λιου με θέμα την Ελλάδα

Από την Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Αίθουσα Υπουργικού Συμβουλίου, στη Βουλή, Κυριακή 13 Μαρτίου 2011.   ΑΠΕ ΜΠΕ/www.papandreou.gr/ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζακ Λιου συναντήθηκαν στο  Βερολίνο σήμερα με θέμα συζήτησης την Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματισμένες επισκέψεις σε Φραγκφούρτη, Βερολίνο και Παρίσι για συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τα οικονομικά επιτελεία και την ΕΚΤ για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν για τον EFSM και το δάνειο – γέφυρα για την Ελλάδα ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στη Φραγκφούρτη και συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα,η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει «Στις συναντήσεις του, ο υπουργός Λιού θα ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για την παγκόσμια οικονομία και θα συζητήσει για την πρόοδο της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα