Συνάντηση Σταθάκη με τον υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας

stin-kupro-oi-mises-katatheseis-tou-stathaki.w_hrΟ γερμανός υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Τόμας Ράχελ. Συζητήθηκε η συνεργασία των δύο κρατών σε προγράμματα έρευνας και επαγγελματικής κατάρτισης. Και στους δύο τομείς γίνονται σημαντικά βήματα σύσφιξης των διμερών σχέσεων και τα αποτελέσματα αποτιμώνται θετικά. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν η συνεργασία να ενισχυθεί, με βασικό στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση από την ελληνική οικονομία του ιδιαίτερα καλλιεργημένου και υψηλών δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Ο κ. Ράχελ αναφέρθηκε στις επαφές που ήδη είχε με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα προγράμματα αυτά και θέλησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Έλληνα Υπουργό για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι για την επόμενη τετραετία έχουν δεσμευτεί από τα κοινοτικά ταμεία 350 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης, για τα οποία αναλυτικότερες πληροφορίες παρουσίασε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργος Ιωαννίδης, που συμμετείχε στη συνάντηση.

Ο κ. Ράχελ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα