Συνάντηση Σκουρλέτη-Eldorado Gold την επόμενη εβδομάδα

nai-oxi-skouriesTην επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης θα συναντηθεί με την καναδική εταιρεία Eldorado Gold,προκειμένου να συζητηθεί  το ζήτημα της αναστολής των εργασιών στις Σκουριές.

Θυμίζουμε, ότι τον προηγούμενο μήνα η Κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια εξόρυξης χρυσού της Eldorado στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα στην Χαλκιδική, λόγω παραβίασης περιβαλλοντικών όρων.

Μετά την απόφαση αυτή, η Eldorado ανέστειλε τις εργασίες της και έθεσε το μεγαλύτερο μέρος από τους 1.300 μόνιμους εργαζομένους της σε τρίμηνη διαθεσιμότητα.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι θα συναντηθεί με την εταιρία για πρώτη φορά με τη ιδιότητα του υπουργού Ενέργειας την Δευτέρα και θα τους ζητήσει να δώσουν απαντήσεις γιατί δεν κάνουν αυτό που προβλέπει η σύμβαση.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Eldorado θα έπρεπε να κάνει επιτόπιες δοκιμές της μεθόδου εξόρυξης που θα χρησιμοποιήσει για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον, όπως προβλέπει η σύμβαση. Η εταιρεία όμως έκανε τις δοκιμές αυτές στη Φινλανδία.

Ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι όταν υπογράφεται μια σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, αυτή θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν είχε ως στόχο να ταλαιπωρήσει τους επενδυτές, αλλά να προστατεύσει το περιβάλλον.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες περιβαλλοντικές παραβιάσεις από την Eldorado και ότι περιμένει τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος πριν την επόμενη Παρασκευή ώστε να έχει μια συνολική εικόνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα