Συνάντηση Πούτιν – Τραμπ στο περιθώριο της G20 την 1η Δεκεμβρίου

Συνάντηση του πρόεδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζεται για την 1η Δεκεμβρίου, στις 4.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Αργεντινή, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Κρεμλίνου, το οποίο εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους κατά την συνάντησή τους αυτή, κατά την οποία θα έχουν συνομιλίες για την στρατηγική σταθερότητα, τη Συρία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Χθες ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «οι δύο πλευρές έχουν την ίδια επιθυμία για αυτή τη συνάντηση», ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να ακυρώσει την προβλεπόμενη συνάντηση εξαιτίας του επεισοδίου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

«Την 1η Δεκεμβρίου θα υπάρξει μια συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό θα γίνει σε δύο μέρη: ένα τετ α τετ και μια συνάντηση με τα σημαντικότερα στελέχη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών» διαβεβαίωσε ο Ουσάκοφ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναζητήσουν τους τρόπους για να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο στις μεταξύ τους σχέσεις. Ο Γιούρι Ουσάκοφ είπε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα θα προτιμούσε η Ουάσιγκτον να χρησιμοποιεί απευθείας διπλωματικούς διαύλους για να μιλήσει με τη Ρωσία, παρά τα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα