Συνάντηση Παππά με τον υφ. Οικονομικών των ΗΠΑ

n-pappas-tha-anazitisoume-sunainesi-kai-gia-ton-ptd.w_hr_0

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Nathan Sheets, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε ο τελευταίος στον κ. Παππά στο υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία -όπως συμφώνησαν- δεν πρέπει να καθυστερήσει.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη δήλωση που, λίγο νωρίτερα, είχε κάνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, πως τώρα είναι η ώρα να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα υλοποιεί πλήρως τη Συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, επιτυγχάνοντας μάλιστα πολύ καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από τα συμφωνηθέντα.

Από την πλευρά του, ο κ. Sheets τόνισε τη σημασία της τήρησης των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Ελλάδας, την πεποίθησή του ότι υπάρχει χώρος να συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και την αισιοδοξία του πως αυτό θα συμβεί άμεσα.

Ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως τυχόν επανάληψη της ελληνικής κρίσης δεν θα αποτελούσε καλό νέο για την παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική σταθερότητα,ιδιαίτερα ενόψει της ψηφοφορίας για το Brexit.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα