Συνάντηση Ομπάμα-Κάστρο:Να αποδεχτούμε τις διαφορές μας προς όφελος των λαών μας

sunantisi-ompama---kastro.w_hr

Η Κούβα και οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να έχουν “διαφορές” μεταξύ τους, ιδίως όσο η Ουάσινγκτον συνεχίζει τη διγλωσσία σε ό,τι αφορά το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, υποδεχόμενος την Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο τελευταίος χαιρέτισε τη “νέα ημέρα” που ξημερώνει για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και το “πνεύμα ανοίγματος” που επιδεικνύει ο Κάστρο.

Το μέλλον της Κούβας “θα αποφασιστεί από τους Κουβανούς”, υπογράμμισε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να θέτει τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.

“Οι δύο χώρες έχουν βαθιές διαφορές που ποτέ δεν θα εξαφανιστούν”, είπε από την πλευρά του ο Κάστρο κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν στην Αβάνα. Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι είχαν μια “ειλικρινή και απροκατάληπτη” συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Ο Ραούλ Κάστρο υποστήριξε πάντως ότι η συνεργασία τους θα βελτιωθεί εάν οι ΗΠΑ άρουν το εμπορικό εμπάργκο σε βάρος της Κούβας που ισχύει εδώ και 54 χρόνια. Εξέφρασε την ελπίδα οι δύο χώρες “να αποδεχτούν τις διαφορές τους” και να ρίξουν βάρος στους δεσμούς που τις ενώνουν, προς όφελος των δύο λαών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα