Συνάντηση Ν.Παππά-Ο.Γεροβασίλη με τους 4 καναλάρχες στο Μαξίμου

γσδχ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Αρχικά ,πραγματοποιείται  η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου με τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματιστών που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των καναλιών που δεν έχουν λάβει άδεια, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα συνεργαζόταν με άλλα κανάλια, χαρακτήρισε το σενάριο εξαιρετικά υποθετικό.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα ενημερώσει για τα αποτελέσματά της τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος θα έχει εντός της ημέρας συναντήσεις με τις ιδιοκτησίες των προσωρινών υπερθεματιστών.

Στόχος είναι να εξεταστούν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών».

Οι τέσσερις νικητές με σειρά πλειοδοσίας είναι:

1- Ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ
2- Το σχήμα του Ιωάννη-Βλαδήμιρου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ
3- Ο όμιλος ΑΝΤ1 του Μ. Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ
4- Το σχήμα ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ

Το συνολικό τίμημα της δημοπρασίας έκλεισε συνολικά στα 246 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες ακόμη και των πλέον αισιόδοξων.

Στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών αναφέρεται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη, εφ΄όλης της ύλης, που έχει παραχωρήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δημοσιεύτηκε την Κυριακή. «Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ’ αυτήν μπορείτε να πείσετε στ’ αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;» αναφέρει μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα