Συνάντηση Ν.Βούτση-Ν.Παρασκευόπουλου με την Μ.Φύσσα για την επιτάχυνση της δίκης της ΧΑ

Resizer.ashx_1Για τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεσμεύτηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνάντηση που είχαν με την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την κραυγή αγωνίας της μητέρας του Παύλου Φύσσα για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής στην συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημείωσε πως «η μητέρα του Παύλου Φύσσα από προχθές κατέθεσε δημόσια έκκληση-κραυγή αγωνίας για την επιτάχυνση της δίκης και την ανάγκη λήψης όλων των μέτρων και για αυτό απευθύνθηκε προς τους πολιτειακούς θεσμούς και την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ανταποκρινόμενος στην έκκληση και μετά από συνεννόηση είχαμε σήμερα μια συνάντηση με την Μάγδα Φύσσα και τους οικείους του Παύλου, οι οποίοι μας εξέφρασαν την άποψη και την εμπειρία τους από την πολύμηνη διαδικασία της δίκης που δεν έχει ρυθμό, τον ορίζοντα και τη δημοσιότητα που θα έπρεπε Ο κ. Παρασκευόπουλος ανταποκρίθηκε, ήταν παρών για αυτό το ζήτημα που είναι κρίσιμο για την Δημοκρατία».

Η ταχύτητά διεξαγωγής της δίκης είναι τόσο αργή που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει». Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Παρασκευόπουλος το υπουργείο μπορεί εφόσον το ζητήσει η Δικαιοσύνη να ορίσει το χώρο διεξαγωγής της δίκης και σημείωσε πως ήδη απηύθυνε «έγγραφο-έκκληση» προς τη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου με το απαντητικό έγγραφο που θα λάβει να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Εφόσον υπάρξει η σχετική απάντηση, ο Νϊκος Παρασκευόπουλος θα ορίσει το χώρο ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι αίθουσες που μπορούν να «φιλοξενήσουν» μιας τέτοιας έκτασης δίκη είναι ή ο Κορυδαλλός ή ο χώρος του Εφετείου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα