Συνάντηση Ν.Βούτση με τον Γενικό Κυβερνήτη της Ν.Ζηλανδίας

thghgΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικός Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με το Γενικό Κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας Αντιστράτηγο Sir Jerry Mateparae, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος το Γενικό Κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας αναφέρθηκε στο άριστο κλίμα των διμερών σχέσεων «που οικοδομήθηκαν μέσω της αγαστής συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο αλλά και στο πεδίο των μαχών» όπως χαρακτηριστικά είπε. Κατά τη συνάντηση ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Νέας Ζηλανδίας, η οποία  «θα βοηθήσει στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια».

Ο Γενικός Κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βούτση για τη θερμή υποδοχή, τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή που επισκέπτεται την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια επιβεβαίωσε τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες τονίζοντας πως «οικοδομήθηκαν και στις μάχες που έγιναν ενάντια στην καταπίεση των λαών». Ο κ. Mateparae αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη και δυναμική ελληνική κοινότητα που ζει στη Νέα Ζηλανδία.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστη η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Αννέτα Καββαδία ενώ τον Γενικό Κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας συνόδευαν η Υπουργός Παιδείας της Νέας Ζηλανδίας κα. Hekia Parata και ο Πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα κ. Patrick Rata.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα