Συνάντηση Ν. Βούτση με την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια κυρία Emily O’ Reilly, στο γραφείο του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Βούτσης εξήρε τον ρόλο του θεσμού του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, κυρίως όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης και την αναζήτηση μιας νέας αρχιτεκτονικής για τη δημοκρατική νομιμοποίηση των θεσμών της. Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως «είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και σημαντική η συμβολή του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή στη δημοκρατική συγκρότηση των πολιτικών συστημάτων στις ευρωπαϊκές χώρες, έτσι ώστε τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί για τη δημοκρατική τους λειτουργία να απαντηθούν με ένα θετικό τρόπο, υπέρ των πολιτών».

Η κυρία O’ Reilly από την πλευρά της ανέφερε πως ο ρόλος του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή είναι να προκρίνει τη δημοκρατική λογοδοσία και τη διαφάνεια στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ τόνισε ότι έμπνευση για την ίδια αποτέλεσε το έργο του προκατόχου της, κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου, αλλά και του Έλληνα Συνηγόρου του Πολίτη, κ. Ανδρέα Ποττάκη. Η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια αναφέρθηκε τέλος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, λέγοντας πως «και εγώ η ίδια, ως Ιρλανδή, γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες καθώς κι εμείς περάσαμε από μια τέτοια διαδικασία, μια διαδικασία επιτήρησης από τους θεσμούς, έχουμε λοιπόν κοινή εμπειρία και κοινά αισθήματα».

Στη συνάντηση παρέστησαν η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κυρία Αννέτα Καββαδία και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Συρίγος. Την κυρία O’ Reilly συνόδευσε ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη, κ. Ανδρέας Ποττάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα