Συνάντηση Μ. Παναγιωτάκη – προέδρου CMEC στο Πεκίνο

Στη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης με τον πρόεδρο της CMEC κ. Zhang Chun, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική εταιρεία CMEC .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της κινεζικής εταιρείας, καθώς ο κ. Παναγιωτάκης συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη του στο Πεκίνο στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης κορυφής «Belt and Road Forum for International Cooperation» που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε συγκεκριμένα η από κοινού κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Φλώρινα “Μελίτη 2” που περιλαμβάνεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας, όπως και η από κοινού με τη ΔΕΗ συμμετοχή σε εργοστάσιο παραγωγής έξυπνων μετρητών, το οποίο θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Στόχος της μονάδας, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, δεν είναι μόνο η ελληνική αγορά αλλά και άλλες ξένες αγορές, όπως της Λατινικής Αμερικής στην οποία η CMEC έχει ήδη έντονη παρουσία. Σε πλήρη ανάπτυξη το εργοστάσιο αυτό θα απασχολεί μέχρι και 400 άτομα.

Στη συνάντηση μετείχαν στελέχη της κινεζικής εταιρείας ενώ στην αντιπροσωπεία της ΔΕΗ συμμετείχαν ο κ. Δ. Μετικάνης, γενικός διευθυντής Παραγωγής και η κ. Αλ. Κονίδα, διευθύντρια της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων και Χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα