Συνάντηση Μπαλαούρα με Μοσκοβισί και Γκουαλτιέρι

Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) κ. Γκουαλτιέρι, είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, στο περιθώριο του διαλόγου των εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ΒτΕ ενημέρωσε τον κ. Μοσκοβισί για τις διαρροές του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ περί ενδεχόμενου Grexit σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ. Είπε στον Γάλλο Επίτροπο ότι όσοι επαναφέρουν το Grexit, υπονομεύουν σκοπίμως τη θετική πορεία της Ελλάδας, μετά από 7 χρόνια λιτότητας.

Ο κ. Μοσκοβισί έδωσε την απάντηση που επανέλαβε και αργότερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας, προσθέτοντας, επιπλέον, ότι ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του δεν πρόκειται να επιτρέψουν τέτοια σενάρια τρομοκράτησης. «Να μην τα παίρνουμε στα σοβαρά», πρόσθεσε. Δήλωσε, επίσης, ότι δε θα περάσουν οι τιμωρητικές αντιλήψεις που διακατέχουν ορισμένους, κι ότι είναι αισιόδοξος για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, διότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της.

Είναι σημαντικό ότι ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε δημόσια, στους Ευρωβουλευτές και τους Βουλευτές των εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε., όσα είπε στον Μ. Μπαλαούρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα