Συνάντηση με τον Ομπάμα είχε ο Πρόεδρος της Κίνας

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε σήμερα στο Πεκίνο με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας ενίσχυση της επικοινωνίας, των ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Ο Σι επαίνεσε τις προσπάθειες του Ομπάμα σε ό,τι αφορά την προώθηση των σινοαμερικανικών σχέσεων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Τόνισε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν μια σημαντική ευθύνη, να προστατεύσουν την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, καθώς και να ενισχύσουν την παγκόσμια ανάπτυξη και ευημερία. Μια μακροπρόθεσμη, σταθερή και υγιής ανάπτυξη των σινοαμερικανικών σχέσεων είναι προς το συμφέρον και των δύο κρατών και όλου του κόσμου, δήλωσε ο Σι.

Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με τις ΗΠΑ για την ενίσχυση της επικοινωνίας, των ανταλλαγών και της συνεργασίας, προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος. Από την πλευρά του, ο Ομπάμα ευχαρίστησε τον Σι για τη συνάντηση αυτή και δήλωσε ότι εκτιμά τα επιτεύγματα της Κίνας σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη. Οι εποικοδομητικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι προς το συμφέρον και των δύο λαών, σημείωσε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να διαδραματίζει θετικό ρόλο στη προώθηση των ανταλλαγών και της συνεργασίας των δύο χωρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα