Συνάντηση Κουτσούμπα-Κυπριανού

ab0f990d061e58b47183264dec9f1b37

«Είχαμε μία ενδιαφέρουσα, όπως πάντα, συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον σύντροφο Άντρο Κυπριανού, για ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες μας», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με τον γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού στη Βουλή.

«Στην Ελλάδα για παράδειγμα», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, «είναι σε έξαρση οι προσφυγικές ροές και τα προβλήματα που δημιουργούνται με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, είναι σε εξέλιξη τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και μέτρων, που έρχονται με αλλεπάλληλα νομοθετήματα στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να πληρώνει διπλά και τριπλά όλα αυτά τα χρόνια και σε φορολογία και με μείωση εισοδήματος».

«Ανταλλάξαμε σκέψεις για την κατάσταση στην ΕΕ και βεβαίως εκφράσαμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του ΑΚΕΛ, στον αγώνα συνολικά του κυπριακού λαού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, ενός προβλήματος που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που έχει ξεκινήσει από το 1974 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, εκφράζοντας τις πάγιες, σταθερές θέσεις του ΚΚΕ για την επίλυση αυτού του προβλήματος», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε «τον σύντροφο Δημήτρη για την πολύ ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση την οποία είχαμε», υπενθυμίζοντας ότι οι σχέσεις του ΚΚΕ και του ΑΚΕΛ «είναι αδερφικές, πάνε πολύ πίσω σε βάθος χρόνου. Είναι σχέσεις αλληλοκατανόησης, σεβασμού, σχέσεις οι οποίες προκύπτουν από τις κοινές αναλύσεις που κάνουμε για πάρα πολλά ζητήματα».

Ο γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησε το ΚΚΕ «για τη στήριξη που παρέχει στον αγώνα του κυπριακού λαού για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδα μας. Όπως πολύ σωστά έχει επισημάνει το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής».

«Ο αγώνας που δίνουμε για την επανένωση της χώρας μας βασίζεται σε αρχές. Και θέλω να το ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει σε λύση η οποία θα ξεφεύγει από τις συμφωνημένες αρχές και σε αυτό θα επιμείνουμε με απόλυτο τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΕΕ, δεν έκρυψε την βαθιά ανησυχία του σχετικά με «τον τρόπο με τον οποίο οι κυρίαρχοι κύκλοι προωθούν πολιτικές στον ευρωπαϊκό χώρο. Πολιτικές αντιλαϊκές, πολιτικές οι οποίες δείχνουν εύνοια στους κυρίαρχους κύκλους σε κάθε χώρα και στρέφονται ενάντια στους λαούς και ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την έντονή μας διαφωνία με αυτές τις πολιτικές οι οποίες προωθούνται από τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ».

«Συζητήσαμε και τα ζητήματα που αφορούν τα σημερινά προβλήματα στην Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στο προσφυγικό και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο πολιτικός κόσμος στη Κύπρο στο σύνολό του, τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Ελλάδας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού, ανθρωπιστικού ζητήματος, το οποίο δυστυχώς έχει προκληθεί από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους οποίους προωθούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη», είπε ο κ. Κυπριανού ο οποίος κατέληξε αναφέροντας πως ο διάλογος ΚΚΕ-ΑΚΕΛ θα συνεχιστεί.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα