Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα, κ. Michael Roth.

Αμέσως μετά, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Roth για τις σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή μας και την Ευρώπη. Ενημέρωσα για τους σοβαρούς προβληματισμούς, που δημιουργεί η συνεχώς εντεινόμενη ρητορική της Τουρκίας, γεγονός που την καθιστά μη προβλέψιμο γείτονα, ενισχύοντας τη γενικότερη αβεβαιότητα στην περιοχή.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η κοινή ανησυχία για την αναθεωρητική ρητορική αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης από την Άγκυρα. Ο κ. Roth επανέλαβε τη θέση της γερμανικής Κυβέρνησης ότι, με καμία μορφή, δεν πρέπει να τίθεται θέμα συνόρων στην Ευρώπη.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, έμφαση δόθηκε στο προσφυγικό και στην ανάγκη να συνεχιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Αμοιβαίος υπήρξε επίσης ο προβληματισμός για τις συνολικότερες εξελίξεις στην Ευρώπη και την ενίσχυση λαϊκιστικών – ευρω-αρνητικών φωνών στην Ε.Ε., εν όψει των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων του 2017. Φωνών που αμφισβητούν την κοινή ευρωπαϊκή πορεία και προτάσσουν την επιστροφή στους σκληρούς εθνικούς ανταγωνισμούς σε βάρος της Κοινοτικής αλληλεγγύης.

Συζητήσαμε, επίσης, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ένα θέμα το οποίο και η γερμανική διπλωματία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα