Συνάντηση Κουμουτσάκου με πρέσβεις της Ομάδας Βίσεγκραντ

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ενημέρωσε τους πρέσβεις της Ομάδας Βίσεγκραντ, για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ως προς τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού,

Η συνάντηση ήταν μια πρωτοβουλία που προήλθε από την πρέσβη της Πολωνίας, Anna Barbazak, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, με έμφαση στα Βαλκάνια και συμμετείχαν οι πρέσβεις της Πολωνίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Τσεχίας, Αυστρίας και Σλοβενίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε τη σημασία της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ένωσης, ενώ αναφέρθηκε στην πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή, στις εξελίξεις στη χώρα, αλλά και στην πορεία των σχέσεών της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δήλωσή του κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε ως πολύ ουσιαστική τη συζήτηση αυτή, κατά την οποία, όπως είπε, όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνει ζωντανή η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ώστε να συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής, ενθαρρύνοντας τον διάλογο και αποθαρρύνοντας τους εθνικισμούς.

Ειδικά για το θέμα του προσφυγικού, ο τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλισθεί καλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον οι -μη παραγωγικές- παρανοήσεις του παρελθόντος. Όπως είπε, πρέπει να υπάρξει κατανόηση και στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα, εν μέσω μεγάλων δυσκολιών λόγω της οικονομικής κρίσης, για τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με όλους τους εταίρους, ενισχύει ενεργά την ουσιαστική επικοινωνία και με τις χώρες του Βίσεγκραντ, καθώς επίσης με την Αυστρία και τη Σλοβενία. Οι χώρες αυτές έχουν σημαντικό ρόλο στην κεντρική Ευρώπη και ταυτόχρονα ασκούν δραστήρια πολιτική στα Δυτικά Βαλκάνια. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα υπάρξει συνέχεια των επαφών και αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα