Συνάντηση Κοντονή με UEFA, FIFA και ΕΠΟ

sadasΣυνάντηση με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA,αλλά και της ΕΠΟ  θα έχει σήμερα στη μια το μεσημέρι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με θέμα την υπόθεση της διακοπής του Κυπέλλου και όχι μόνο.

Πάντως, η FIFA και η  UEFA με έγγραφό τους αντέδρασαν στην ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, δίνοντας μάλιστα διορία στην ελληνική πολιτεία προκειμένου να διαφοροποιήσει την απόφαση και απειλώντας εκ νέου με κυρώσεις.
Ωστόσο, με ανακοίνωσή του το υφυπουργείο υπενθύμισε το τι προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
Με δηλώσεις χθες στο Κόκκινο, ο Σταύρος Κοντονής τόνισε πως «δεν θα αρθεί η απόφαση για την παύση του Κυπέλλου Ελλάδος. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Η απόφαση είναι πολιτική καθώς δεν είναι δυνατόν να συσσωρεύεται αρνητικό φορτίο σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα».
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία θέλει να συνεχιστεί η διοργάνωση, καθώς υπάρχουν ρήτρες από τους χορηγούς και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων. Η Ομοσπονδία του προσάπτει ευθύνες στον κ. Κοντονή όχι μόνο ως προς την διακοπή του Κυπέλλου αλλά και σε σχέση με το νομοσχέδιο που πέρασε.

Επίσης η ΕΠΟ διαφωνεί και για το ζήτημα της τροπολογίας που επιχειρείται να περάσει και αφορά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Όλα αυτά τα θέματα έχουν τεθεί και στους εκπροσώπους των FIFA / UEFA και θα τα βάλουν στο τραπέζι.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού στην συνάντηση θα έχει μαζί του το νομικό του επιτελείο και ίσως και τον ΓΓΑ κ. Συναδινό. Δηλώνει διαρκώς ανυποχώρητος ως προς το Κύπελλο, θεωρώντας το μέτρο ουσίας και πρόληψης ταυτόχρονα και πως οδηγήθηκε εκεί, διότι είχε δοκιμάσει όλα τα όλα.

Δεν θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος GREXIT και βασίζεται στην περσινή συμφωνία FIFA και UEFA.

Ωστόσο, παραμένει σε εκκρεμότητα η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής που κατέθεσε η ΕΠΟ, η εκδίκαση της οποίας αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
Με ανακοίνωσή της, η ΓΓΑ ενημέρωσε για την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας: Την επόμενη Τρίτη 5 Απριλίου θα εκδικαστεί ενώπιον του Σ.τ.Ε η αίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) περί ακυρώσεως της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Σταύρου Κοντονή για οριστική ματαίωση της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, ως προληπτικό μέτρο για την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, βάσει των διατάξεων του Νόμου 4326/2015.
Η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας του νομικού εκπροσώπου της Ε.Π.Ο. να παραστεί, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων και την μη σχετική αδειοδότησή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).
 Ο νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε τον κατά το δυνατό συντομότερο επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναμένουν την εκδίκασή της αίτησης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με δεδομένο μάλιστα ότι η Ε.Π.Ο. είχε εξ αρχής αιτηθεί την άμεση εισαγωγή της υπόθεσης προς συζήτηση, με βασικό επιχείρημα την προγραμματισμένη λήξη της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο τέλος του Απριλίου 2016.
Η Ε.Π.Ο. πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για την αμέσως προσεχή δικάσιμο τον Μάιο του 2016″.
Πηγή:stokokkino/athina984

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα