Συνάντηση εφοπλιστών με Βίτσα για ναυπήγηση πλοίων

2012767Συνάντηση για την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων και μέτρων δράσης για τη προσέλκυση ναυπηγήσεων πλοίων Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων σε ελληνικά ναυπηγεία στο πλαίσιο του προγράμματος Europa Ship Plan πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και των κ. Χαράλαμπου Σημαντώνη, Προέδρο Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), κ. Μιχάλη Σακέλλη, Προέδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και του Δρ. Παναγιώτη Ζαχαριουδάκη, Διευθύνοντος Συμβούλου της Europa Venture Ltd.

To Europa Ship Plan είναι, όπως σημειώνεται, «μία πρωτοβουλία της ΕΕΝΜΑ και αφορά στην ανανέωση του στόλου της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, προκειμένου τα Ευρωπαϊκά πλοία ΝΜΑ να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις, όπως αυτές απορρέουν από την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για νέα χαμηλότερα όρια εκπομπών θείου (0,5 % ) από το 2020».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «το καινοτόμο τεχνολογικά αλλά και οικονομικό σχέδιο θα οδηγήσει στη ναυπήγηση “πράσινων” πλοίων τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν παράλληλα και LNG ως καύσιμο», συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και επιβατικών σκαφών μικρών αποστάσεων (πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφοράς αυτοκινήτων και πλοία ακτοπλοΐας).

Η συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε στo πλαίσιo διαμορφωμένου προγράμματος επαφών τους με αρμόδιους υπουργούς και πολιτικούς φορείς που εμπλέκονται στην ναυπηγική πολιτική.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα