Συνάντηση Ελλήνων τραπεζιτών με Thomsen-Velculescu στην Ουάσινγκτον

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συνάντηση αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο περιθώριο της Συνόδου του οργανισμού στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν οι κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης, Γιώργος Χατζηνικολάου, Χρήστος Μεγάλου, Αρτέμης Θεοδωρίδης και Βασίλης Ψάλτης, ενώ μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ ήταν ο Poul Thomsen και η Delia Velculescu.

Η συνάντηση της αντιπροσωπείς της ΕΕΤ με υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ πραγματοποιείται στον απόηχο της κόντρας του Ταμείου με την ΕΚΤ αναφορικά με την ανάγκη διενέργειας ελέγχου ποιότητας ενεργητικού (AQR) στις ελληνικές τράπεζες. Σημειώνεται επίσης, ότι παρά τη συμβιβαστική κίνηση του Mario Draghi, μέσω της οποίας προβλέπεται αφενός επίσπευση των ελληνικών stress tests και αφετέρου διενέργεια μίνι AQR, το ΔΝΤ παραμένει επιφυλακτικό για την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να απορροφήσουν δυνητικές ζημιές εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού κεφαλαίων που αντιστοιχούν σε αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις.

Μάλιστα, τόσο στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον που διεξάγεται 13-15 Οκτωβρίου, όσο και σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις κλιμακίων του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ με το ΔΝΤ για να βρεθεί η χρυσή τομή σε ότι αφορά το μέλλον των τραπεζών.

Οι ελληνικές τράπεζες από την πλευρά τους δηλώνουν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες αλλά και αισιόδοξες ότι όχι μόνο θα επιτύχουν τους στόχους μείωσης των «κόκκινων» δανείων αλλά και ότι θα τους ξεπεράσουν μόλις τεθούν σε πλήρη εφαρμογή όλα τα διαθέσιμα εργαλεία διαχείρισης, όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι πωλήσεις δανείων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα