Συνάντηση: Δήμων – εργαζομένων για την αξιολόγηση

Η αξιολόγηση στους δήμους και τα εργασιακά θέματα των δημοτικών υπαλλήλων θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ-ΟΤΑ με το ΔΣ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Προηγήθηκε επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς την ΚΕΔΕ, με την οποία είχε ζητηθεί από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αξιολόγησης και να ληφθούν κοινές αποφάσεις.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε «προσχηματική αξιολόγηση» και χαρακτηρίζεται «εκβιαστική, απεργοσπαστική» η ««τροπολογία» Γεροβασίλη που θα έχει τελικά ως αποτέλεσμα συγκρούσεις, αναστάτωση, δικαστικές διενέξεις».

Οπως, επίσης, σημειώνεται, οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. δεν τάσσονται ενάντια σε κάθε είδος αξιολόγησης, αλλά «εναντιώνονται στην προσχηματική αξιολόγηση του Ν.4369/2016 που δεν έχει στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά την κομματικοποίηση της διοικητικής ιεραρχίας».

Πρόσφατα, ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης οφείλει να καλέσει σε διάλογο την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς είναι επιβεβλημένο να ληφθούν υπόψη τα ειδικά κριτήρια που ισχύουν στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς υπάρχουν ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που δεν συμπίπτουν με εκείνες της Δημόσιας Διοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα