Συνάντηση Γ. Ραγκούση – Φ. Γεννηματά

Οι πολιτικές εξελίξεις καθώς και συνολικά η πορεία προς τη συγκρότηση ενός νέου κι ενωμένου προοδευτικού φορέα, συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  Γ. Ραγκούση και Φ. Γεννηματά η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα.

Στα βασικά σημεία των απόψεων που διατυπώθηκαν από τον Γ. Ραγκούση ξεχωρίζουν τα εξής:

“Η επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης έχει ευρύτερη πολιτική σημασία. Μετά τις αποφάσεις και τη δέσμευση όλων, η πορεία που εξελίσσεται μπορεί πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική ζωή. Μπορεί πράγματι να δώσει μια αληθινή ελπίδα στη νέα γενιά, στους ανέργους, στους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν.

Δεν αρκεί η απαλλαγή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο, πρέπει να υπάρξει φυγή από τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου φορά.

Πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επανέλθουν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απογοητεύτηκαν κι απομακρύνθηκαν.

Η επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ποιότητα, την ουσία και το περιεχόμενο των διαδικασιών προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο.

Κυρίως όμως θα κριθεί από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Συμμετοχή η οποία πρέπει να ενθαρρυνθεί και να διευκολυνθεί.

Είναι πολύτιμη η συμβολή της ανεξάρτητης επιτροπής Αλιβιζάτου. Παρέχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αξία των διαδικασιών.

Υπάρχει ιστορική υποχρέωση να συμβάλουν όλοι στην αναγέννηση της προοδευτικού χώρου, δημιουργώντας σήμερα τη μία, μεγάλη κι ενωμένη προοδευτική παράταξη.

Η πρωτεύουσα αντίθεση δεν αφορά το παρελθόν, ούτε σχετίζεται με πρόσωπα.

Συνδέεται αποκλειστικά με το μέλλον και βρίσκεται ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές αντιλήψεις.

Ιστορικά εκεί βρισκόταν πάντοτε, εκεί παραμένει.”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα