Συνάντηση Γ. Πατούλη με Α. Πετρόπουλο

Την Τρίτη 26/1/19 έγινε συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη με τον Υφυπουργό εργασίας κ. Α. Πετρόπουλο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας του ΙΣΑ κ. Ε. Παπαευαγγέλου και ο φοροτεχνικός σύμβουλος του ΙΣΑ κ. Θ. Μπαρμπούρης.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το ζήτημα της μείωσης των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών από τους ιατρούς εκείνους που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης και έχουν υποβάλει αίτηση για καταβολή του 50% των ασφαλιστικών εισφορών, παραιτούμενοι του δικαιώματός τους τα επόμενα έτη να αναγνωριστούν ως συντάξιμα σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 39 παρ. 13 του ν. 4387/2016. Ετέθησαν υπ΄ όψιν του κ. Υπουργού εγκύκλιοι του ΕΦΚΑ, για τις οποίες αναμένεται η άποψη του Υπουργείου.

Επιπλέον συζήτησαν το ζήτημα της απόσχισης του κλάδου πρόνοιας, με αντίστοιχη κατάργηση των εισφορών (4%), και τη δημιουργία, από τον ΙΣΑ, Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (Ν.Π.Ι.Δ.), σε εθελοντική βάση. Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπήρξε θετική ανταπόκριση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα