Συνάντηση Γιούνκερ – Μέι – Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν πως η Μέι θα κάνει νέες προτάσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση το 2019. Λένε πως η βρετανική πρόταση πρέπει να υποβληθεί γύρω στις 4 Δεκεμβρίου ώστε κατά τη σύνοδο κορυφής, που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να μπορέσουν να εγκρίνουν το πέρασμα στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις.

Την Παρασκευή η Μέι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες Ντόναλντ Τουσκ στο πλαίσιο αυτού που αξιωματούχοι της ΕΕ περιγράφουν ως προσπάθεια να συμφωνηθεί η “χορογραφία” μιας συμφωνίας τον Δεκέμβριο.

Επιβεβαιώνοντας τη συνάντηση Γιούνκερ-Μέι, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε στους δημοσιογράφος ότι θα συζητήσουν το Brexit αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων. “Όλοι μιλάνε με όλους, ήδη, σε όλα τα επίπεδα”, είπε.

Δεν ήταν διαθέσιμο άμεσα κάποιο σχόλιο από το γραφείο της Μέι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα