Συνάντηση Βούτση με την Ισπανίδα Συνήγορο του Πολίτη

Τα κοινωνικά δικαιώματα και οι κατακτήσεις των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση με την Ισπανίδα Συνήγορο του ΠολίτηSoledad Becerril Bustamente.

«Δοκιμάζονται τα δικαιώματα στην Ευρώπη και σ’ όλον τον κόσμο, κινδυνεύουν ο νομικός πολιτισμός και οι κατακτήσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού με σοβαρές υπαναχωρήσεις κάτω από την πίεση πολλαπλών καταστάσεων»,  ανέφερε ο κ. Βούτσης υποδεχόμενος την κυρία Bustamente.

«Κοντά στις ελευθερίες και στα δικαιώματα προκύπτει, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες με τόσο μεγάλη ένταση, μια σαφής σχέση με τα κοινωνικά δικαιώματα, τις κοινωνικές κατακτήσεις και ευρύτερα την ανάγκη που έχει ο κόσμος να υπερασπίζεται τον εαυτό του και τις συλλογικότητες στις οποίες ανήκει» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε την «ισχυρή παράδοση του Συνηγόρου του Πολίτη και στην Ελλάδα», τονίζοντας τη χρησιμότητα της ανταλλαγής εμπειριών και δεδομένων του Συνηγόρου του Πολίτη των δύο χωρών, «γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν οι δύο αρχές να εμπλουτίσουν το οπλοστάσιο της διεκδίκησης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη».

Η κυρία Soledad Becerril Bustamente, από την πλευρά της, ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και εστίασε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, σημειώνοντας τη χρησιμότητα της ενημέρωσης για τον τρόπο αντιμετώπισης των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Η κυρία Bustamente συνοδευόταν από τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη και τον Πρέσβη της Ισπανίας στη χώρα μας κ. Alfonso Lucini Mateo, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα