Συνάντηση Βούτση – Αβραμόπουλου : Να ανοίξει ο σημαντικός διάλογος για την Ευρώπη

Ο Νικόλαος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,συναντήθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Συρίγος.

Καλωσορίζοντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε στη Βουλή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Κομισιόν και που στα χαρτοφυλάκιά του έχει ιδιαίτερα θέματα τα οποία απασχολούν εμάς αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε ξεκινήσει μια συζήτηση στη Βουλή –ξεκίνησε χθες στις Διαρκείς Επιτροπές και θα συνεχιστεί σήμερα– η οποία θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του ’17, μέχρι το φθινόπωρο, που θα ωριμάσουν όλες οι απόψεις και οι σχετικές συζητήσεις σε ό,τι αφορά τα γενικότερα σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης. Πιστεύω ότι και η δικιά σας συμβολή και συνεισφορά σε αυτές τις συζητήσεις θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική».

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Είναι κι εμένα χαρά μου που βρίσκομαι και πάλι στη Βουλή, γνώριμο σπίτι για εμένα, μετά από τόσα χρόνια που περάσαμε εδώ. Ευχαριστώ για την πρόσκληση να ενημερώσω τις Επιτροπές καταρχήν για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου αλλά, βέβαια, όπως πολύ σωστά είπατε, ήρθε η ώρα ν’ ανοίξει ο σημαντικός διάλογος για το πού πάει η Ευρώπη και είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα συνολικά αλλά και ο ελληνικός πολιτικός χώρος θα συνεισφέρουν στο να πάρει τον σωστό δρόμο ο διάλογος αυτός».

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα