Συνάντηση Αβραμόπουλου με πέντε δημάρχους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου έχουν ζητήσει και συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό

Με τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου – των πέντε νησιών του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές ροές – θα συναντηθεί σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Οι πέντε δήμαρχοι έχουν ζητήσει και συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ενώ το μεσημέρι τις ίδιας μέρας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, για την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη στη Μυτιλήνη του Μάρτιν Βερβέι, συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Ο Μ. Βερβέι που βρέθηκε στη Μυτιλήνη και κατά την πρόσφατη επίσκεψη Αβραμόπουλου, θα ενημερώσει θα ενημερώσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου, για τα θέματα εφαρμογής της συμφωνίας με την Τουρκία. Υπάρχει, επίσης, ο σχεδιασμός να συζητήσει για τα ίδια θέματα και με δημοσιογράφους. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δράση του Μ. Βερβέι είχε υπάρξει, περίπου πριν από έναν μήνα, στη Χίο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα