Συνάντηση:Αχτσιόγλου με αντιπροσωπείες των συνδικάτων IndustriALL και ΠΟΕΜ

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, με αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Συνδικάτου IndustriALL, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Luc Triangle, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ).

Η αντιπροσωπεία της IndustriALL, που εκπροσωπεί περισσότερους από επτά εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, αναφέρθηκε στην σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως αναγκαίο στοιχείο για την προστασία των εργαζομένων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα χτυπήθηκε με τον χειρότερο τρόπο από την κρίση και την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την γενίκευση της αμφισβήτησης των εργασιακών δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της IndustriALL σχετικά με την ήδη νομοθετημένη επαναφορά των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2018, και για τον πρόσφατο Ν. 4488/17 για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία.

Η αντιπροσωπεία των ευρωπαϊκών συνδικάτων εξέφρασε την στήριξή της στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τόνισαν ότι θα εντείνουν τις δράσεις τους στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα