Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Η σημερινή συνάντηση του προέδρου Nίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί  κράτησε πέντε ώρες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Νέα συνάντηση δεν ανακοινώθηκε, καθώς ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, διαφώνησε σε «συγκεκριμένη, δημιουργική, εισήγηση της ελληνοκυπριακής πλευράς , που θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού».

Λόγω της διαφωνίας, που ανέκυψε, ανέλαβε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Espen Eide, να έχει τις επόμενες των ημερών διαβουλεύσεις με τα δύο μέρη για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει προοπτική «μιας ουσιαστικής, αλλά και δημιουργικής συνάντησης, η οποία να οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης ανέφερε πως επιφυλάσσεται να αναφερθεί σε οτιδήποτε έχει εισηγηθεί, αφού εξαντληθούν τα περιθώρια των προσπαθειών του Espen Eide.

Είπε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν από τους διαπραγματευτές για όλες τις διαβουλεύσεις, που προηγήθηκαν και συζήτησαν σε έκταση το πόσο χρήσιμη θα ήταν μια νέα διάσκεψη στην Γενεύη και κάτω από ποιες συνθήκες. Ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «οι μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει, δεν θα επαναληφθούν».

Τέλος, ανέφερε πως θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει και για τις προτάσεις του, τις αντιπροτάσεις, αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα