Συμφωνία Τουρκίας και Ρωσίας για την εκεχειρία στη Συρία

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουρκικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν στον σχέδιο για την εκεχειρία στη Συρία.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, χθες ο Ρώσος υποουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα αυτό, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα του Καζακστάν.

Το πρακτορείο «Ανατολή» επικαλούμενο ανώνυμες πηγές μεταδίδει πως οι δύο χώρες δουλεύουν πάνω σε ένα σχέδιο το οποίο θα προβλέπει την κατάπαυση του πυρός σε ολόκληρη τη Συρία και πως στόχος τους είναι η κατάπαυση του πυρός να ισχύσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το «Ανατολή», από την κατάπαυση του πυρός εξαιρούνται οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία, χωρίς ωστόσο, να δίνονται λεπτομέρειες αναφορικά με το ποιες οργανώσεις θεωρούνται τρομοκρατικές.  Ταυτόχρονο, Ρωσία και Τουρκία δηλώνουν τη σαφή δεσμευσή τους  να διεξαχθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα, εφόσον η κατάπαυση του πυρός διατηρηθεί.

Τουρκία και Ρωσία, σύμφωνα με το «Ανατολή» θα δράσουν ως «εγγυήτριες δυνάμεις»  για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

Μέχρι στιγμής, η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα