Συμφωνία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών υπέγραψαν Ελλάδα – Ισραήλ

Διμερής συμφωνία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, που θέτουν στο επίκεντρο την προστασία του ελληνικού πλοίου και του Έλληνα ναυτικού, υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία στοχεύει στην αναβάθμιση του σταθερού θεσμικού πλαισίου των Διμερών Ναυτιλιακών Σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, ενώ θα συμβάλει στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα των μεταφορών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία της υπογραφείσας Συμφωνίας στην ανατολική Μεσόγειο, που όπως ανέφερε επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ισραήλ και Ελλάδα έχουν εδώ και χρόνια σχέσεις στη ναυτιλία, ενώ οι λιμένες του Πειραιά, της Χάιφα και του Αστόντ πάντοτε ήταν σημαντικοί προορισμοί για τα εμπορεύματα ανέφερε η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, κα Ιrit Ben-Abba.

Τα κύρια σημεία της Συμφωνίας

Τα κύρια σημεία της Συμφωνίας εστιάζουν στην ανεμπόδιστη πρόσβαση των πλοίων των δυο χωρών στα διεθνώς διακινούμενα φορτία, στην παροχή αμοιβαίων διευκολύνσεων σε πλοία και ναυτικούς και την υποστήριξη σε όλους τους τομείς των ναυτικών που επιβαίνουν σε πλοία των δύο χωρών.

Επίσης, στη διευκόλυνση εγκατάστασης ναυτιλιακών εταιριών των δυο χωρών στο έδαφος του άλλου κράτους, στην προώθηση της συνεργασίας των χωρών για την εξάλειψη των εμποδίων στον τομέα των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και στη διμερή τεχνική συνεργασία επί ναυτιλιακών θεμάτων, μέσω της σύστασης Κοινής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα