Συνεργασία Ομπάμα-Μερκελ για το προσφυγικό

merkelobamΣύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα δήλωσε στην Μέρκελ πως προγραμματίζει σύνοδο κορυφής ηγετών στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο για να εξασφαλίσει νέες δεσμεύσεις που θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν ότι μια προγραμματισμένη σύσκεψη δωρητών στο Λονδίνο θα αποτελέσει ευκαιρία να εμπνεύσουν παγκόσμιες προσπάθειες για το θέμα. “Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν τους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν ώστε να προστατεύσουν και να εφοδιάσουν (με τα αναγκαία) τα εκατομμύρια των ανθρώπων των οποίων οι ζωές έχουν ανατραπεί από τον πόλεμο”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού εκπρόσωπου τύπου Στέφεν Ζάιμπερντ νωρίτερα, ο Ομπάμα υποσχέθηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες να μειωθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη “με ουσιαστικό τρόπο”.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η λύση για την κρίση της Συρίας και της Ουκρανίας πρέπει να είναι μόνο πολιτική.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα