Συμφωνία για υπογραφή νέας συλλογική σύμβασης στη συνάντηση Σκουρλέτη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

skourletis-1-1Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, ο υπουργός  ενημερώθηκε για τις θέσεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας  πάνω σε  θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι συνθήκες εργασίας, αλλά και η υπό επεξεργασία δέσμη νομοθετικών ρυθμίσεων για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμφώνησε να ξεκινήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης, η οποία ισχύει από το 2013.

Παράλληλα, επισημαίνοντας την μεγάλη ευαισθησία του ίδιου, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, για τα ζητήματα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ο κ. Σκουρλέτης  δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να εξεταστούν παρεμβάσεις προκειμένου να ενδυναμωθεί η προστασία των εργαζομένων.

Αναφορικά με το ζήτημα της δέσμης νομοθετικών διατάξεων που αφορούν   θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πάνω στην οποία ενημερώνεται αυτή την περίοδο η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο υπουργός διευκρίνισε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι το Σ/Ν δεν αποσύρεται, αλλά, εν τω μεταξύ θα δοθεί προτεραιότητα σε ρυθμίσεις επείγοντος χαρακτήρα.

Ο κ. Σκουρλέτης, αποσαφήνισε ότι για το υπουργείο έχει ιδιαίτερη σημασία η γνώμη των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα για παρεμβάσεις βαρύνουσας σημασίας και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους τους,   για μια πρακτική ανοιχτών θυρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα