Συμπλοκές Αντιφασιστών και ακροδεξιών στην Θεσσαλονίκη(Video+Photos)

Συμπλοκές σημειώθηκαν το απόγευμα της πέμπτης στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Λαγκαδά, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών εθνικιστικών οργανώσεων. Λίγο πιο πάνω, στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Παπαζώλη βρίσκονταν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση.
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη στην περιοχή και οι άνδρες των ΜΑΤ παρέταξαν κλούβες στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Καλού και Λαγκαδά, προκειμένου τα δύο μπλοκ και μη βρεθούν και να μην προκληθούν επεισόδια.

τα ΜΑΤ χώρισαν το μπλοκ των εθνικιστών στα δύο, και έστειλαν μια ομάδα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν επί της Μ.Καλού, ζητώντας να ανέβουν προς την Αγίου Δημητρίου, κάτι που δεν τους επετράπη.

Στην συνέχεια οπως μεταδίδουν τοπικά μέσα πριν λίγη ώρα σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και μερικών ακροδεξιών που συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Ιασωνίδου, όταν, αφού ολοκληρώθηκε η πορεία των Ποντίων που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Αγίας Σοφίας. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές, ενώ οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα