Συμπαρέσυραν πτωτικά την Ευρώπη το γερμανικό και ισπανικό χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος οδήγησαν οι επενδυτές τις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, με το selloff των γερμανικών και ισπανικών μετοχών να παρασύρει πτωτικά την ευρύτερη αγορά  την τελευταία ημέρα συναλλαγών του Μαΐου.

Στη Γερμανία, η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε σημαντικά ενώ πιέσεις δέχτηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς επί των εισαγωγών ευρωπαϊκού χάλυβα και αλουμινίου.

Στην Ισπανία ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy βρίσκεται αντιμέτωπος με την απομάκρυνσή του από τα καθήκοντά του, ενώ τοπικά μέσα μεταδίδουν πως εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί πριν την αυριανή ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε 1,4% στις 12.604,89 μονάδες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου. Ο ισπανικός IBEX σημείωσε πτώση 1,3% στο χαμηλό δύο μηνών των 9.465,50 μονάδων.

Οι απώλειες σε αυτές τις δύο αγορές παρέσυραν τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600στο -0,6% και τις 383,06 μονάδες. Για το μήνα Μάιο, ο δείκτης υποχώρησε 0,6%, αφήνοντας πίσω τις δόξες του Απριλίου, οπότε ενισχύθηκε 3,9%.

Ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε οριακές απώλειες 0,1%, κλείνοντας στις 21.784,18 μονάδες. Στην αγορά σταθερού εισοδήματος, η απόδοση του 2ετούς συρρικνώθηκε κατά 80 μονάδες βάσης στο 0,96%.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε 0,5% στις 5.398,49 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100σημείωσε πτώση 0,2%, κλείνοντας στις 7.678,20 μονάδες.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχής γενομένης από την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα