Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια κατά των αποφάσεων του Eurogroup

Με μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα απαντά το ΠΑΜΕ στις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.

Με σύνθημα «Κανένας φόβος, καμία υποταγή – Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα, που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, συγκεντρώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ως αντίδραση στα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Στην Αθήνα το κάλεσμα ορίστηκε για τις 18:30 στην Ομόνοια ενώ την ίδια ώρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: “Με τις χθεσινές αποφάσεις του eurogroup βλέπουμε για πολλοστή φορά πού οδηγούν οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις και οι κόκκινες γραμμές. Σαν τη μέρα της μαρμότας ο εργαζόμενος λαός έρχεται κατάματα να αντιμετωπίσει νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στις ήδη βάρβαρες πολιτικές πτώχευσης των προηγούμενων ετών.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάνοντας το μαύρο –άσπρο, επαναλαμβάνει τη γνωστή λογική της Ν.Δ., 0+0= 14%. Τώρα η κυβέρνηση με τη συμφωνία αυτή θα αφαιρεί 1000 από τους εργαζόμενους, θα δίνει πίσω 100 και αυτό το παρουσιάζει ως δημοσιονομικά ουδέτερο.
Όπως βάφτισε το εφάπαξ βοήθημα από το ματωμένο πλεόνασμα, ως 13η σύνταξη, τώρα προχωρά στον επαναυπολογισμό των συντάξεων και την έως και 30% επιπλέον μείωση της σύνταξης, τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, που είναι στο τραπέζι του Προκρούστη και προβάλλει ως αντίμετρο ίσως την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Τη μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα του «Εθνικού εισοδήματος Αλληλεγγύης» αρπάζοντας έως και ένα μισθό από τους εργαζόμενους ισχυρίζονται ότι ως αντίμετρο θα μειώσουν τη φορολογία των επιχειρηματικών ομίλων για να δημιουργήσουν δήθεν νέες θέσεις εργασίας.
Μας σερβίρουν στο πιάτο όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.
Στο χέρι μας, στην οργάνωση μας και στους αγώνες μας για κάλυψη των απωλειών, τη διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών βρίσκεται η λύση, η μαχητική απάντηση που πρέπει να δοθεί στην επίθεση ΕΕ ΔΝΤ Μονοπωλίων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν”.

Το “παρών” στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, δίνει και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα