Συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών εν όψει ψήφισης στη Βουλή

Ξεκίνησε το  συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών που διοργανώνουν παμμακεδονικές οργανώσεις και επιτροπές στο Σύνταγμα και έχουν ώρα κορύφωσης τις 14.00.

Όπως αναφέρει η παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλεί σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση». Επιπλέον, σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Περίπου 50 άτομα με κουκούλες και καδρόνια έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στη γωνία Πανεπιστημίου και Βας. Σοφίας.

Ομιλητές της σημερινής συγκέντρωσης θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα αντισυγκέντρωση από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια. Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του σημερινού συλλαλητηρίου.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Επιπλέον, κατόπιν εντολής της αστυνομίας από το πρωί της Κυριακής στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

«Δρακόντεια» μέτρα στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της Κυριακής – 2.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό θα συμμετέχουν συνολικά 1.800-2.000 αστυνομικοί από Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας ενώ Drone της Αστυνομίας και ελικόπτερα θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους μετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και εκείνους που θα κάνουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Οσο για τα πούλμαν, από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα τα συνοδεύουν περιπολικά. Εκείνα που θα ξεκινήσουν από τη νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ και εκείνα από τη βόρεια Ελλάδα, στην Κατεχάκη. Από εκεί, τα λεωφορεία θα πάνε να σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ληφθεί και για άλλους σταθμούς.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το συλλαλητήριο – Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 22.00΄ της 19-1-2019 και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 06.00΄ της 20-1-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.) ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία επισημαίνει πως οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα